Actueel

Schriftelijke vragen SAB – Uitnodigingen Koningsdag

Schriftelijke vragen

Aan het college van burgemeester en wethouders van Maastricht
Postbus 1992
6201 BZ Maastricht

Maastricht, 26 februari 2022
Betreft: Schriftelijke vragen SAB – Uitnodigingen Koningsdag

Geacht college,

Reeds jaren geven de Wapenbroeders Mestreech acte de présence met hun vlaggentocht op Koningsdag. Deze wapenbroeders zijn mannen en vrouwen met de respectabele leeftijd van 70 jaren en ouder.

Dit jaar bezoekt de Koning Maastricht en tot groot ongenoegen hebben deze Wapenbroeders geen uitnodiging ontvangen. Graag willen ze ook op deze speciale dag voor de Koning hun vlaggentocht houden. Acte de présence geven op deze speciale dag zal een kroon op al hun werk zijn.

Hierover heeft de fractie van SAB enkele vragen:

  1.  Kunnen deze groep mannen en vrouwen alsnog een uitnodiging ontvangen om zich te presenteren aan de Koning met hun vlaggentocht?
  2. Zijn er meerdere groepen die jaarlijks op Koningsdag acte de présence geven en op Koningsdag niet welkom zijn?
  3. Kunt u redenen aangeven waarom men juist deze groepen niet uitnodigt?
  4. Op deze Koningsdag is het juist raadzaam om het Maastrichtse verenigingsleven zich te laten presenteren. Verenigingen zijn het cement van onze samenleving. Niet alles hoeft “ sjiek en sjoen”. Laat Maastricht zien, laat de Maastrichtenaren zien zoals ze zijn als verenigingsmens, jong én oud. Bent u bereidt om alsnog bepaalde groepen, zoals de Wapenbroeders, uit te nodigen? Zo nee, graag een duidelijke reden waarom u deze keuze dan niet maakt.

    Met vriendelijke groet,
    Jos Gorren (Fractievoorzitter) 06-26242093
    Wim Schulpen (Burgerlid)