Wie zijn wij

Wie zijn wij?

Sociaal Actieve Burgerpartij is een politieke partij die in het leven is geroepen om de veranderende wereld voor onze burgers van leunend op de overheid, naar zelfredzaamheid te helpen ondersteunen en beleid voor te ontwikkelen. Meer dan voorheen staat onze burger in het middelpunt van die veranderingen. De overheid trekt zich terug als initiator en doet nu faciliteren. De burger is aan zet. Volgens SAB betekent minder overheid niet dat daarmee de participatiemaatschappij sneller vooruit gaat.

De plus van sociaal actief staat voor het feit dat wij tijdens deze kanteling extra aandacht willen geven aan onze senioren en mensen met een beperking om te voorkomen dat zij tussen wal en schip geraken. Senioren moeten zo lang mogelijk zelfstandig kunnen blijven wonen en deelnemen aan het maatschappelijk leven en daar waar dit helaas niet meer kan dienen wij voor hen op te komen. Sociaal actieve Burgerpartij vindt dat daar waar de landelijke overheid tekort schiet, de gemeente zoveel als mogelijk moet corrigeren.

Als politieke partij zijn wij ons er van bewust dat deelname aan een coalitie betekent dat je keuzes moet maken en niet alles kan bereiken wat je het liefst wil. Toch zullen wij indien zich dit voordoet het optimale uit ons partij/verkiezingsprogramma proberen te halen en daar waar dit niet kan, zullen wij u uitleggen waarom niet.

Sociaal Actieve Burgerpartij

Wim Schulpen

Bestuurssecretaris

Ton Savelkouls

Penningmeester

Jos Gorren

Fractievoorzitter

Jos Martin

Burgerlid

John Gunther

Burgerlid